Zo Gebruik je Bijenwasdoeken.

3 stappen

Bewaren

Stap 1: Kies het juiste formaat
Kies een bijenwasdoek die het voedsel volledig bedekt. Er zijn verschillende maten beschikbaar.

Stap 2: Inpakken van voedsel
Leg het voedsel in het midden van het doek. Ook bruikbaar als afsluitdeksel.

Stap 3: Voedsel inwikkelen
Vouw het doek om het voedsel en druk lichtjes aan. De handwarmte helpt bij hechting.

4 stappen

Verzorging

Stap 1: Afspoelen
Spoel het doek met koud water, evt. met een druppel afwasmiddel. Vermijd warm water om smelten te voorkomen.

Stap 2: Voorzichtig wrijven
Wrijf voorzichtig om vuil te verwijderen, niet schrobben.

Stap 3: Drogen
Schud overtollig water af en luchtdroog. Vermijd direct zonlicht.

Stap 4: Bewaren
Droog opvouwen en opbergen.

Hergebruiken

Volg eenvoudigweg de stappen voor wassen en verzorging om je bijenwasdoek klaar te maken voor hergebruik. Het juiste onderhoud van je bijenwasdoeken verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat je ze keer op keer kunt blijven gebruiken om voedsel op een milieuvriendelijke manier te bewaren.

FAQ

Inklapbare content

Hoe gebruik ik DOOEK?

Gebruik simpelweg de warmte van je handen het doek te verzegelen door te drukken, te rollen of vouwen. Gebruik Dooek voor het duurzaam bewaren van vele soorten etenswaar, zoals groenten, fruit, kaas, brood, restjes of bijv. Een cake.

! Dooek wordt niet aanbevolen voor gebruik met rauw vlees of vis.

Hoe verzorg ik DOOEK?

Je kunt DOOEK eenvoudig met de hand wassen in koel of lauw water met wat afwasmiddel. Laat het goed aan de lucht drogen voordat je het opbergt. Tips: als je het doek na verloop van tijd wilt vernieuwen, leg het dan gerust op een vel bakpapier in de oven waar je de bijenwas laat smelten op een temperatuur van 75-80 graden. Na een paar minuten, als de was helemaal gesmolten is, kan je het doek er voorzichtig bij de puntjes uithalen. Wuif het even droog (bijenwas wordt snel weer hard als het in contact komt met koude lucht) en leg het weg, totdat het doek volledig is afgekoeld. Nu is het doek weer helemaal als nieuw! Herhaal dit meerdere malen totdat de was echt is verdwenen, dan is het doek echt op en is het tijd voor een nieuwe.

Hoelang gaat DOOEK mee?

Dooek-producten gaan tot wel een jaar of langer mee, mits ze goed verzorgd worden en regelmatig worden gebruikt. Je kunt zien dat je bijenwasdoek aan het einde van zijn levensduur is als hij dunner is geworden en moeite heeft om goed aan zichzelf te hechten. Je kunt de wikkel opnieuw van was voorzien met een navulblok, of je kunt hem eenvoudig composteren.

Welke maten heb ik nodig?

Wij bieden diverse maten en producten van Dooek aan. Als je nog niet bekend bent met bijenwas voedselverpakkingen, raden we aan te starten met een gemengde 3-pack. Dit pakket bevat één kleine wrap van 20x20 cm, één medium wrap van 25x25 cm en één grote wrap van 30x30 cm. Door met deze maten te experimenteren, zul je ontdekken welke maat het meest geschikt is voor jouw huishouden.

Wat is wasbloei?

Heb je een wikkel die een beetje wit is geworden, alsof er een vreemde witte aanslag over de print zit? Je zou kunnen denken dat je wikkel bedorven is of begint te schimmelen, en je overweegt misschien om hem weg te gooien. Doe dat alsjeblieft niet! Hier is waarom: Pure bijenwas bederft nooit. De witte aanslag wordt "wasbloei" genoemd en is een natuurlijk onderdeel van het oxidatieproces. Het kan na verloop van tijd optreden wanneer bijenwas koud wordt of koud wordt bewaard. De wasbloei is onschadelijk en je kunt deze gewoon negeren en je wikkel blijven gebruiken zoals gewoonlijk. Als je het toch wilt verwijderen, zijn hier enkele dingen die je kunt doen:

  1. Wrijf het voorzichtig weg met een zachte handdoek, nat of droog, of zelfs met je hand.
  2. Je kunt tevens een föhn gebruiken. Stel de hitte niet te hoog in, anders kan de was beginnen te smelten.
  3. Verfris het doek in de oven, vooral als je hem al een tijdje hebt gebruikt. Meer informatie vind je onder 'Hoe verzorg ik Dooek'.

Van welk materiaal is DOOEK gemaakt?

Dooek is vervaardigd van 100% katoenen reststoffen, geproduceerd volgens gecertificeerde normen zoals OEKOTEX 100 en GOTS, en bevat bijenwas en boomhars afkomstig uit Europa. Het resultaat is een zachte en buigzame bijenwasdoek die herhaaldelijk opnieuw gebruikt kan worden.

Ruikt DOOEK naar bijenwas?

Ja, dat klopt. In het begin zul je een lichte geur van bijenwas kunnen waarnemen. Na regelmatig gebruik zal de geur geleidelijk vervagen.

Waar wordt DOOEK gemaakt?

Dooek is een duurzaam merk uit Europa. Al onze grondstoffen worden in Europa verkregen en verwerkt. We verzekeren je van de allerbeste kwaliteit, zorgvuldig ingepakt, en met liefde en toewijding aan jou geleverd.