Hållbara alternativ plastfolier

Hållbara alternativ plastfolier

Vad är ett hållbart alternativ till plastfolier?

Det här är en populär fråga och du kan hitta mycket information om den på nätet. I den här artikeln kommer vi att ge korta men kraftfulla svar på detta. Totalt finns det 5 alternativ, men när det kommer till hållbarhet så återstår bara 1 och det är bivaxduken.

Hållbart alternativ till plastfolie 1: återanvändbara plastpåsar

Återanvändbara plastpåsar är precis som brödpåsar, bara lite högre kvalitet och du kan "återanvända" dem. Problemet är bara att återanvändbara plastpåsar måste behandlas med förslutningar som kardborreband eller remsor som inte är så miljövänliga.Därför rekommenderar jag inte återanvändbara plastpåsar som ett alternativ.

Hållbart alternativ plastfolier 2 & 3 silikonmatlådor och silikonpåsar. 

Silikon matlådor och silikon påsar är väldigt populära eftersom du kan hitta dem ganska billigt i butiker som Dollarstore och Ikea. Det enda problemet med silikon matlådor/påsar är att de även är gjorda av silikon. Så när du inte längre vill använda eller slänga produkten kommer den antingen att hamna i havet eller brännas. En mycket liten andel av produkter som kan återvinnas återvinns faktiskt. Enligt greenmatters.com återvinns endast 35 % av alla återvinningsbara produkter i världen. Så även om du köper en hållbar silikon matlåda/påse så finns det fortfarande en liten chans att den inte förorenar miljön.

Hållbart alternativ till plastfolier 4: blöta tidningar

Vått tidningspapper verkar fungera väldigt bra för att hålla din mat fräsch. Jag förstår att idén inte låter aptitlig och kanske till och med lite konstig, men den är hållbar. För till skillnad från plast har papper en stor återvinningsprocent.Men det bästa hållbara alternativet till plastfolier är såklart bivaxdukar.

Hållbart alternativ till plastfolier 5: bivaxdukar

En bivaxduk är den enda produkten som faktiskt är hållbar. Det är återanvändbart och det är också en vacker produkt som är bra och lätt att återvinna, vilket gör den till det bästa hållbara alternativet. Det här är de 5 hållbara alternativen till plastfolier. Börja leva hållbart idag och beställ dina bivaxdukar från Dooek online i hela Sverige eller från olika återförsäljare.

Back to blog