Zero waste producten

Zero waste producten

Zero waste producten


Wat zijn Zero waste producten? Zero waste betekent het managen en reguleren van het proces om producten te produceren om giftige materialen systematisch te vermijden en de verminderen. Dit betekent dat het product ecologisch moet zijn en het proces om het product te produceren ook ecologisch moet zijn. Bijvoorbeeld, een elektrische auto dat niet door zonnenenergie of windenergie opgewerkt wordt maar wel door een radiator, is geen zero waste product. Dit komt doordat het wekken van de elektriciteit om de auto op te laden niet ecologisch is. Echter zijn alle producten die bij Dooek.com geproduceerd worden ecologisch, onze beewraps zijn zelfs van recycled cotton gemaakt, dit betekent dus dat onze producten allemaal 100% zero waste producten zijn.

 

Hoe weet ik of een product echt een Zero waste product is?

Zero waste producten zijn niet zo eenvoudig om te herkennen. Wij van Dooek.com zijn transparant en wij plaatsen onze processen op onze website zodat je exact weet hoe jouw beewraps gemaakt zijn. Echter is het bij veel producenten die beewraps verkopen niet duidelijk hoe de beewraps geproduceerd zijn. Daarom raden wij het aan om niet van iedere leverancier een Beewrap te bestellen omdat het ecologisch moet zijn.

Dus voordat je een product aanschaft moet je altijd dubbel controleren of de producten zero waste producten zijn door naar de website van de leverancies te gaan. Staat er op de website geen verdere informatie over hoe het product geproduceerd is dan raden wij aan om een alternatief zero waste product aan te schaffen. Je kan er wel vanuit gaan dat de bedrijven die zero waste producten kopen trits zijn op hun product en daar ook tekst en uitleg over geven op hun website.

 

Zijn de zero waste producten zoals beerwaps alleen via Dooek.com bestellen?

Wij hebben veel verschillende leverancies die onze producten verkopen nationaal en internationaal. Dus je hoeft niet alleen op Dooek.com de beewraps aan te schaffen want je kan ook via de webshops van onze leveranciers de producten bestellen. Let wel op, niet iedere beewrap is hetzelfde. Dus controleer eerst bij welk producent de beewrap gemaakt is voordat je het aanschaft omdat ze soms op elkaar lijken maar niet van dezelfde producent afkomen. Dan loop je natuurlijk het risico dat je niet een Zero waste product koopt terwijl dit wel je intentie was.

 

Wat zijn de zero waste producten van Dooek.com?

Hieronder plaats ik de Zero Waste Producten van Dooek.com:

-Hyperlink

-Hyperlink

-Hyperlink

Terug naar blog