Miljövänlig förpackning

Miljövänlig förpackning

Miljövänlig förpackning

Vad är miljövänliga förpackningar? Varje år dumpas 12,7 miljoner ton plast i havet. Detta resulterar i en hel del skador på vår miljö, samtidigt som vi måste leva på detta. Mest plast förbrukas i hushållet, man måste tänka på plastfolie, förpackningar, påsar etc. En lösning på detta miljöproblem är enkel! Miljövänliga förpackningar. Nuförtiden använder vi plastfilm i vårt hus för att förvara och slå in mat. När vi konsumerar maten slänger vi plastfolien och detta bidrar till plastisk miljöförorening. Bee wraps från Dooek.com ger miljövänliga förpackningar för din mat så att du inte längre deltar i miljöföroreningar.

 

Hur fungerar miljövänliga förpackningar?

Det finns många olika miljövänliga förpackningar, men på Dooek.com säljer vi bivaxdukar, eller återanvändbar folie för att lagra din mat. Det här låter konstigt eftersom vi inte är vana vid detta, men dessa bivaxdukar är framtiden. Precis som vi brukade få gratis plastpåsar i snabbköpet när vi gick och handlade, och det är numera normen att ta med egen shoppingpåse eller köpa en papperspåse. Man ser också i många städer att dieselbilar är förbjudna och allt fler elbilar kör. Denna utveckling kommer också att ske med plastfolier. Om några år kommer ingen att använda plastfolie längre utan alla kommer att använda den miljövänliga förpackningsvarianten, nämligen bivaxdukar.

 Det fungerar så här, du kan slå in din mat i en bivaxduk och förvara den i kylen tills du behöver den igen. Processen är faktiskt exakt densamma som med plastfilm. Den enda skillnaden är att du kan tvätta och återanvända detta bivax. Detta har många fördelar, först och främst är det miljövänligt såklart. Och för det andra, det sparar också pengar, eftersom varje gång köper plastfilm också läggas ihop. Du kan jämföra det med plastmuggar och glas. Du ska inte köpa nya plastmuggar varje dag, du tvättar bara dina nuvarande glas hemma när de är smutsiga.

Måste jag också köpa miljövänliga förpackningar?

Svaret på detta är enkelt...Ja! Förr eller senare kommer alla att byta till denna miljövänliga förpackning, så varför inte vänja sig vid det nu. Förr var det förstås svårt att köpa miljövänliga kvalitetsförpackningar, särskilt på nätet eftersom det inte var så stor efterfrågan på det. Men på Dooek.com kan du beställa din miljövänliga förpackning direkt online och få den inom några dagar. Våra bivaxdukar finns också tillgängliga från många distributörer, så du kan beställa våra produkter var som helst i Sverige.

Terug naar blog