Milieuvriendelijke verpakking

Milieuvriendelijke verpakking

Milieuvriendelijke verpakking

Wat is een milieuvriendelijke verpakking? Jaarlijks wordt er 12,7 miljoen ton plasticfolie in de zee gedumpt. Dit resulteert in veel schade aan ons milieu terwijl we hier juist van moeten leven. Het meeste plastic wordt geconsumeerd in het huishouden, hierbij moet je denken aan plasticfolie, verpakkingen, tasjes etc. Een oplossing tot dit milieu probleem is simpel! Milieuvriendelijke verpakking. Tegenwoordig gebruiken wij thuis in ons huis plastic folie om eten in te bewaren en te wikkelen. Wanneer wij het eten consumeren gooien wij de plasticfolie weg en dit helpt mee aan de plastic milieuvervuiling. De Bee-wraps van Dooek.com zorgt voor een milieuvriendelijke verpakking voor je etenswaren zodat je niet meer meedoet aan de milieuvervuiling.

 

Hoe werkt milieuvriendelijke verpakking?

Er zijn veel verschillende milieuvriendelijke verpakkingen, maar bij Dooek.com verkopen wij Beeswax-wrapping paper, of te wel herbruikbare folie om je eten in te bewaren. Dit klinkt raar omdat wij dit niet gewend zijn maar deze Beeswax-wrapping paper is de toekomst. Zoals wij vroeger gratis plastic zakjes kregen bij de supermarkt wanneer we boodschappen deden, en het nu de norm is om je eigen boodschappen tas mee te nemen of een papieren tas te kopen. Ook zie je in veel steden dat diesel auto’s geweerd worden en steeds meer electrische auto’s rijden. Deze evolutie zal ook plaatsvinden met plastic folie. Over een aantal jaar zal niemand meer plastic folie gebruiken maar iedereen zal gebruik maken van de milieuvriendelijke verpakking variant namelijk Beeswax-wrapping paper.

Het werkt als volgt, je kan je etenswaren in de beeswax wikkelen en in de koelkast bewaren totdat je het weer nodig hebt. Het proces is eigenlijk exact hetzelfde als met plastic folie. Het enige verschil is dat je deze beeswax kan wassen en hergebruiken. Dit heeft vele voordelen, als eerst is het milieuvriendelijk natuurlijk. En ten tweede bespaard het ook geld, want iedere keer plastic folie kopen telt ook op. Je kan het vergelijken met plastic bekers en glazen. Je gaat toch ook niet iedere dag nieuwe plastic bekers kopen, je wast gewoon je huidige glazen thuis af wanneer ze vies zijn.

 

Moet ik ook zo een milieuvriendelijke verpakking kopen?

Het antwoord hierop is simpel…Ja! Vroeg of laat gaat iedereen over op deze milieuvriendelijke verpakking kopen dus waarom wen je er nu niet alvast aan. Natuurlijk was het voorheen moeilijk om kwalitatieve milieuvriendelijke verpakking te kopen vooral online omdat er niet zo veel vraag naar was. Maar bij Dooek.com kan je direct jouw milieuvriendelijke verpakkingen online bestellen en binnen enkele dagen ontvangen. Daarbij liggen onze Beeswax-wrappers ook bij vele distributeurs dus je kan onze producten overal in Nederland bestellen.

Terug naar blog